Articole

Întreabă un trainer #20

Cum implic audiența și fac sesiunea cât mai interactivă?

Pentru a implica audiența și a face sesiunea cât mai interactivă poți aplica următorul plan de acțiune:

    • O activitate de pre-work. Înainte de a începe sesiunea, invită participanții la o scurtă activitate de pre-work, fie că este vorba să-și creioneze lista cu obiectivele pe care intenționează să le atingă în urma sesiunii sau diferite activități din timpul sesiunii pe care participanții le pot face și înainte, pentru a le stimula curiozitatea despre ce urmează să se întâmple;
    • În timpul sesiunii îți poți pregăti sala (de curs sau virtuală) cu diferite piese de informații din cadrul sesiunii care urmează să le stimuleze, din nou, curiozitatea;
    • Folosește tehnica spune-le ce le vei spune, spune-le ce le-ai spus;
    • Un instrument extrem de util sunt întrebările. Folosește-le cu încredere și construiește pe răspunsurile participanților, bineînțeles, în contextul subiectelor pe care le ai în agenda sesiunii.

Și un ultim ingredient, dar nu cel din urmă, organizează-ți sesiunea astfel încât să conțină exerciții de lucru în echipe și mixează-i ori de câte ori este posibil. În acest fel, îi vei încuraja să iasă din zona de confort și să se conecteze cu fiecare coleg / colegă din cadrul sesiunii.

Intreaba un trainer - 20 - Dragos Stoian

Colaborarea este prin definiție o capacitate interactivă, nu are granițe, nici limite. Pornind de la această idee, proiectul Întreabă un Trainer se axează pe a ține legătura cu cei care am parcurs și/sau parcurgem împreună călătorii de dezvoltare și învățare și să facem transparente, totodată, părți din munca noastră.

Dacă ai o întrebare sau curiozitate despre viața și munca de trainer, despre coaching, consiliere în carieră sau teme de dezvoltare personală, le așteptăm cu drag! Acestea pot fi adresate completând formularul de mai jos. Întrebarea poate fi adresată oricărui trainer sau a unui în special, dacă dorești să-ți răspundă cineva anume. Atât întrebările, cât și răspunsurile, se vor publica în fiecare săptămână pe pagina noastră de Facebook.