Articole

Întreabă un trainer #24

Cum cer feedback constructiv de la participanți?

Acest demers face parte din etapa de evaluare a unui program de training. În cadrul cursului de Formator avem o secvență dedicată ciclului învățării care conține și partea de evaluare.

Atât când îl oferim, precum și când îl solicităm, e important să clarificăm mai întâi scopul feedback-ului. Mai exact, pentru ce anume dorim să îl folosim și cum îl folosim?

Consider că, în esență, e relevant ca feedback-ul participanților să se raporteze în primul rând la obiectivele lor de învățare, astfel o întrebare simplă pe care o folosesc adesea este: Ce anume vă poate aduce mai multă valoare în cadrul programului de training?

D. Kirkpatrick spunea că evaluarea nu este o etapă ulterioară instruirii, ci mai degrabă este menită să fie integrată în întregul proces de învățare și dezvoltare.

Intreaba un trainer - 24- Ramona POP

Colaborarea este prin definiție o capacitate interactivă, nu are granițe, nici limite. Pornind de la această idee, proiectul Întreabă un Trainer se axează pe a ține legătura cu cei care am parcurs și/sau parcurgem împreună călătorii de dezvoltare și învățare și să facem transparente, totodată, părți din munca noastră.

Dacă ai o întrebare sau curiozitate despre viața și munca de trainer, despre coaching, consiliere în carieră sau teme de dezvoltare personală, le așteptăm cu drag! Acestea pot fi adresate completând formularul de mai jos. Întrebarea poate fi adresată oricărui trainer sau a unui în special, dacă dorești să-ți răspundă cineva anume. Atât întrebările, cât și răspunsurile, se vor publica în fiecare săptămână pe pagina noastră de Facebook.