Articole

Întreabă un trainer #29

Abilitățile și aptitudinile necesare pentru a putea să fii un trainer bun trebuie să fie înnăscute sau se pot dobândi și pe parcursul formării, a vieții? Care ar fi principalele aptitudini necesare pentru a putea fi un trainer foarte bun?

Ca orice abilitate, și abilitățile de trainer pot fi antrenate.

A fi curios/ă de ceea ce știu participanții deja, a construi pe ideile lor, a adapta intervențiile și secvențele la modul lor de învățare sunt câteva abilități necesare în munca de trainer.

Extroversiunea (care este înnăscută) nu este obligatorie pentru a fi un bun trainer – asta ca să dau doar un exemplu de ce nu este necesar.

Intreaba un trainer-29

Colaborarea este prin definiție o capacitate interactivă, nu are granițe, nici limite. Pornind de la această idee, proiectul Întreabă un Trainer se axează pe a ține legătura cu cei care am parcurs și/sau parcurgem împreună călătorii de dezvoltare și învățare și să facem transparente, totodată, părți din munca noastră.

Dacă ai o întrebare sau curiozitate despre viața și munca de trainer, despre coaching, consiliere în carieră sau teme de dezvoltare personală, le așteptăm cu drag! Acestea pot fi adresate completând formularul de mai jos. Întrebarea poate fi adresată oricărui trainer sau a unui în special, dacă dorești să-ți răspundă cineva anume. Atât întrebările, cât și răspunsurile, se vor publica în fiecare săptămână pe pagina noastră de Facebook.