Articole

Întreabă un trainer #30

Care este diferența dintre un trainer, un consilier și un coach?

Rolul unui trainer este de a facilita procesul de învățare pentru clienții săi cu scopul de a-i ajuta să își dezvolte competențe, să dobândească abilități și cunoștințe noi prin folosirea diferitelor instrumente de predare și transmitere de informații. În general, lucrează cu grupuri.

Rolul unui coach este de a oferi suport clienților pentru atingerea obiectivelor personale sau profesionale, îmbunătățirea performanței, identificarea de soluții și crearea planurilor de acțiune. Toate acestea, prin folosirea de întrebări și crearea unui spațiu propice de introspecție și auto-cunoaștere. În general, lucrează la nivel individual (1:1) și rar în grupuri mici.

Rolul unui consilier este de susținere a clienților în baza unui obiectiv / rezolvare a unei situații problematice, cu scopul de a facilita obținerea de rezultate pozitive pentru aceștia, folosind un amestec de întrebări și ghidaj (schimb de informații, resurse). În general, lucrează la nivel individual (1:1).

Intreaba un trainer-30-Mădălina Filip

Colaborarea este prin definiție o capacitate interactivă, nu are granițe, nici limite. Pornind de la această idee, proiectul Întreabă un Trainer se axează pe a ține legătura cu cei care am parcurs și/sau parcurgem împreună călătorii de dezvoltare și învățare și să facem transparente, totodată, părți din munca noastră.

Dacă ai o întrebare sau curiozitate despre viața și munca de trainer, despre coaching, consiliere în carieră sau teme de dezvoltare personală, le așteptăm cu drag! Acestea pot fi adresate completând formularul de mai jos. Întrebarea poate fi adresată oricărui trainer sau a unui în special, dacă dorești să-ți răspundă cineva anume. Atât întrebările, cât și răspunsurile, se vor publica în fiecare săptămână pe pagina noastră de Facebook.