Articole

Întreabă un trainer #31

Cum gestionez un feedback negativ legat de un training pe care tocmai l-am ținut?

Recepționarea feedback-ului negativ poate fi dificilă, dar este o oportunitate de a învăța și de a crește. Prefer să îl văd ca pe un cadou. Uneori e un cadou care ne place, alteori nu. E firesc să fie așa. Uneori modul în care „cadoul” a fost „împachetat” îl face să fie plăcut sau respingător.

Ascultă feedback-ul fără a-l respinge sau a te apăra. Încearcă să înțelegi perspectiva celui care îl oferă și să eviți să îl interpretezi ca pe o critică personală.

Dacă feedback-ul este emoțional sau te afectează puternic, ia o pauză pentru a te calma și a te gândi la ceea ce ai auzit. Dacă feedback-ul nu este clar sau ai nevoie de mai multe informații, cere clarificări. Poate fi util să înțelegi în detaliu ce a condus la feedback-ul negativ.

După ce ai primit feedback-ul, ia în considerare dacă sunt aspecte pe care le poți îmbunătăți sau modifica. Nu trebuie să iei tot feedback-ul ca pe ceva ce trebuie să schimbi, dar ar putea exista puncte valoroase pe care poți să le iei în considerare.

Spune „Mulțumesc!” oricum. E un cadou până la urma urmei. Nu uita că gestionarea feedback-ului negativ este o abilitate care se dezvoltă în timp și cu cât practici mai mult, cu atât vei deveni mai eficient/ă în această privință.

Intreaba un trainer-31-Sergiu Maxim

Colaborarea este prin definiție o capacitate interactivă, nu are granițe, nici limite. Pornind de la această idee, proiectul Întreabă un Trainer se axează pe a ține legătura cu cei care am parcurs și/sau parcurgem împreună călătorii de dezvoltare și învățare și să facem transparente, totodată, părți din munca noastră.

Dacă ai o întrebare sau curiozitate despre viața și munca de trainer, despre coaching, consiliere în carieră sau teme de dezvoltare personală, le așteptăm cu drag! Acestea pot fi adresate completând formularul de mai jos. Întrebarea poate fi adresată oricărui trainer sau a unui în special, dacă dorești să-ți răspundă cineva anume. Atât întrebările, cât și răspunsurile, se vor publica în fiecare săptămână pe pagina noastră de Facebook.