Articole

Întreabă un trainer #37

Care ar fi principalele competențe și abilități care ar trebui să fie dezvoltate în cadrul unui training?

Cele care au fost agreate cu stakeholderii. De obicei, competențele, comportamentele și cunoștințele pe care stabilim obiective de dezvoltare sunt cele considerate prioritare de stakeholderi (principalii sponsori) și/sau participanți.

În multe cazuri, în organizații există planuri de dezvoltare personală (PDP) și planuri strategice de dezvoltare (SDP). PDP-urile reprezintă direcția/dorința/nevoia individuală de dezvoltare, iar SDP-urile direcția/dorința/nevoia organizației.

Combinația dintre cele două, alături de analiza de nevoi, stau la baza stabilirii obiectivelor de dezvoltare.

Intreaba-un-trainer-37-Razvan Goga

Colaborarea este prin definiție o capacitate interactivă, nu are granițe, nici limite. Pornind de la această idee, proiectul Întreabă un Trainer se axează pe a ține legătura cu cei care am parcurs și/sau parcurgem împreună călătorii de dezvoltare și învățare și să facem transparente, totodată, părți din munca noastră.

Dacă ai o întrebare sau curiozitate despre viața și munca de trainer, despre coaching, consiliere în carieră sau teme de dezvoltare personală, le așteptăm cu drag! Acestea pot fi adresate completând formularul de mai jos. Întrebarea poate fi adresată oricărui trainer sau a unui în special, dacă dorești să-ți răspundă cineva anume. Atât întrebările, cât și răspunsurile, se vor publica în fiecare săptămână pe pagina noastră de Facebook.