HUMANCO » Ebook adaptabilitate

Câteva „condimente”
pentru o viață mai adaptabilă!

Exerciții, recomandări, resurse și inspirație pentru adaptare

Cuvânt înainte

Credem că nu suntem singurii care simțim că incertitudinea, volatilitatea, ambiguitatea și complexitatea sunt caracteristici pe care le trăim zi de zi, în viața personală, în viața profesională, în relația cu ceilalți, dar și în relația cu noi înșine.

Nassim Taleb, în cartea sa Antifragil, spunea că există oameni care se hrănesc și cresc din șocuri, dezordine, stres pentru că iubesc riscul, aventura, incertitudinea. Dar aceștia nu sunt majoritari!

Majoritatea are nevoie de certitudine, de siguranță, de un sens al controlului, măcar asupra propriei persoane. Ne putem strădui să controlăm lucrurile, situațiile, oamenii, viața. Din păcate, la finalul acestui proces, singurul lucru care ne va fi foarte clar este că nu avem niciun fel de control!

Șansa pe care o avem însă în acest context este să ne dezvoltăm constant capacitatea de adaptare.

Acum, la final de an dedicat adaptării, ne-am gândit să-ți dăruim un set de exerciții de conștientizare și antrenare a flexibilității și a maleabilității. Le-am cules și ales special, câte unul pentru fiecare ingredient al adaptării. Arată ca un sertar cu condimente din care, atunci când gătim, luăm ceea ce avem nevoie – pentru ceea ce gătim și pentru gustul propriu. Tocmai de aceea, recomandarea noastră e ca după ce descarci ebook-ul să completezi câte un exercițiu la ceva timp, nu neapărat în ordine, nu neapărat constant.

Condimentează-ți” din când în când viața și oferă-ți răgaz pentru a aprofunda ideile și provocările din acest ghid.

Cuprins

Formular de descărcare

CAPTCHA image

Codul captcha e format din litere mici și cifre. Acesta ne ajută să prevenim spam-ul.

Recomandă și altora: