Evenimente

Duminica pe coclauri #53

Pe19 mai 2019, am lăsat agitația Clujului în urmă pentru a străbate un traseu foarte drag nouă:Poiana cu Narcise de la Tecșești. Ca în fiecare an, acolo ne-a așteptat familia AVRAM – cu o vorbă de suflet și cu o masă bună.

Pentru ediția cu numărul 53, drumul ne-a dus în direcția Alba-Iulia, iar după localitatea Teiuș, la aproximativ 2 km, am făcut dreapta la indicatorul Galda de Jos. Trecând de Benic și de Poiana Galdei, tot ce a mai rămas a fost să facem dreapta la indicatorul Reicani-Tecșești, străbătând o mică porțiune de drum forestier.

Am intrat la pas pe traseul Tecșești – Piatra din Chei în jurul orei 12:00, gradul de dificultate fiind unul mediu. Am mers pe jos 7,6 km, cu o diferență de nivel de 380 de metri. Am ars aproximativ 1200 kcalorii în 2 ore și 11 minute de deplasare efectivă.

Efortul fizic intens și constant nu ne-a împiedicat să facem poze caselor specifice zonei, să ne minunăm de frumusețile naturii în plină floare și să respirăm aer proaspăt de munte. Scurtele fragmente de pădure, noroi, porțiunile stâncoase – fără pericole deosebite însă, și un câmp deschis împânzit de narcise și flori multicolore ne-au fost indicatoare de relaxare!

În jurul orei 15:00 ne-am întors din drumeție, unde familia AVRAM ne-a pregătit o masă bogată cu produse locale.

Traseu GPS poate fi văzut AICI.

Deși luna mai a fost în mare parte rece și ploioasă anul acesta, vremea a ținut cu noi. Soarele nu a întârziat să apară, bucurându-ne de una dintre puținele zile călduroase din această lună.

În această ediție au fost 13 adulți și 3 copii. Felicitări tuturor drumeților!

Vă așteptăm cu drag la o nouă Duminică pe coclauri în număr cât mai mare! Până atunci, vă invităm să vedețicâteva fotografii de pe parcusul drumeției.