Evenimente

Duminica pe coclauri #54

Vara este anotimpul care ne motivează să lăsăm urbanul în spate cât mai des și să ne aventurăm în natură, bucurându-ne de fiecare dată de peisaje aparte. Pe 15 iunie 2019, am schimbat Duminica pe Coclauri cu ziua de cu Sâmbăta și am parcurs traseul Cheile Plaiului – Poarta Zmeilor – Balcon Bedeleu.

În jurul orei 09:00, ne-am adunat și am parcurs un traseu auto de 57 de km pe ruta Luna de Sus – Băișoara – Rimetea. Înainte de Vălișoara, drumul a cotit spre dreapta către localitatea Izvoarele, acolo unde am lăsat mașinile, intrând pe traseul la pas în jurul orei 10:30.

Gradul de dificultate a fost mediu spre dificil, am reușit să facem 12,5 km, cu o diferență de nivel de 750 de metri. Deplasarea efectivă a durat aproximativ 4 ore și 30 de minute, timp în care am admirat verdele strălucitor al verii în forță, porțiuni de pădure și câmp deschis, împânzit de lanuri de urzici pe care l-am traversat cu mult curaj. Surpriza traseului a fost familia de bivoli, un semn al faptului că natura continuă să ne uimească.

Balconul Bedeleu a deschis în fața noastră priveliștea de nedescris a Văii Arieșului și Aiudului, a Muntelui Mare și a Scăriței-Belioara. În jurul orei 14:30, am pornit înapoi spre mașini, ajungând în Cluj-Napoca la ora 18.

Traseul GPS poate fi găsit AICI.

Pentru că cea mai frumoasă călătorie începe cu noi înșine, afirmăm cu bucurie că a fost o zi minunată, cu vreme frumoasă și caldă. Chiar dacă ne-a amenințat o furtună de vară, am fost norocoși că ne-a ocolit.

Vă așteptăm cu drag la o nouă Duminică pe coclauri în număr cât mai mare! Până atunci, vă invităm să vedețicâteva fotografii de pe parcusul drumeției.