Evenimente

Duminica pe coclauri #55

Luna iulie, denumită în popor și luna lui cuptor, este o perioadă dedicată tradiției secerișului și a recoltelor. Și, cum roadele de azi sunt semințele de ieri, cu bucurie am recoltat încă o zi din tradiționalaDuminică pe coclauri.

Cea de a 55-a ediție a avut loc pe 21 iulie 2019, zi în care am străbătut traseul Lacul Tarnița – Piatra lui Lucaci.

Ne-am adunat în jurul orei 10 și am parcurs cu mașina o porțiune de drum pe ruta Gilău – Someșul Rece. Am făcut dreapta înainte de barajul Tarnița și am parcurs încă doi km pe un drum forestier. Încă de acolo, peisajul ne-a introdus încetul cu încetul în cadrul natural de care ne-am bucurat urmând indicațiile traseului 19, marcat cu bandă albastră.

Drumeția străbătută în miez de vară a adunat un total de 10,2 km, cu o ascensiune totală de 650 de metri. Au fost 3 ore de deplasare efectivă pe un traseu de dificultate medie, în care am ars aproximativ 2000 de kcalorii. Am respirat aer curat, am făcut popasuri scurte și fotografii, nu doar naturii înconjurătoare, ci și celor două pisici care ne-au însoțit în drumeție, Doty și Sophie.

Lacul de acumulare Tarnița, primul punct pentru vizitarea formaţiunii stâncoase Piatra lui Lucaci, este una din cele mai apreciate zone turistice din județul Cluj. Are o suprafață de cca 215 ha și o lungime de peste 8 km, a cărui măreție am putut-o observa chiar de pe Piatra lui Lucaci.

Traseul GPS poate fi găsit AICI.

Vremea a fost prietenoasă cu noi și ne-a ferit de intemperii, subliniind și mai mult faptul că vara este anotimpul perfect pentru a străbate cât mai multe poteci.

Vă așteptăm cu drag la o nouă Duminică pe coclauri în număr cât mai mare! Până atunci, vă invităm să vedeți câteva fotografii din drumețiepe pagina noastră de Facebook.