Evenimente

Duminica pe coclauri #59

Ultima ediție a Duminicii pe Coclauri din 2019 a avut loc pe 7 decembrie. Deși prima ninsoare nu a ocolit orașul, am decis să mergem în sânul naturii, pentru a ne putea bucura pe deplin de minunățiile iernii: copaci albi, fructe neculese și câmpii presărate parcă cu zahăr.

Ne-am dat întâlnire sâmbătă dimineață în Florești, de unde am plecat împreună până la Valea Sânaslău. Odată ajunși acolo, am mers pe jos până la Vlaha. Traseul Valea Sânaslău – Vlaha, de dificultate medie, totalizează 12 km cu o diferență de nivel de 500 de metri. A fost o drumeție pe care am parcurs-o în aproximativ 3 ore de deplasare efectivă.

Dintre toate anotimpurile, iarna știe întotdeauna să-și facă simțită prezența prin picturile naturale. Este un moment al anului în care natura se transformă în mozaicuri alb-negre, pe alocuri cu pete de culoare impresionante.

Am umblat prin pădure, câmp deschis și poteci moderate, dispuse în circuit. Traseul nostru a fost compus din două etape: primii 8 km până la Pensiunea Csani, unde am servit masa. Apoi încă 4 km înapoi, până la mașini. În total, 1800 kcalorii arse. Mare ne-a fost mirarea și bucuria de a surprinde în drumeție o caprioară și patru fazani!

Localitatea Vlaha păstrează printre dealuri un edificiu modest, dar valoros prin ansamblul de picturi murale (Răstignirea și Via Dolorosa). Picturile din Biserica Romano-Catolică din Vlaha se remarcă prin expresiile plastice, simple și totodată pline de semnificații, operă a unor artiști localnici. Dacă cercetezi mai mult, poți găsi și un cimitir al eroilor români necunoscuți, din cel de-al Doilea Război Mondial. (sursa: Wikipedia)

Cu un total de 6 participanți încărcați cu voie bună, am avut parte de o tură minunată!

Traseul GPSies poate fi urmărit AICI.

Până atunci, vă invităm să vă bucurați de câteva fotografii făcute de Liana POP pe pagina noastră de Facebook.