Evenimente

Duminica pe coclauri #60 – ediție aniversară

Începutul lui 2020 a venit cu cea de a 60-a Duminică pe coclauri – proiect lansat în urmă cu șase ani, în ianuarie 2014. Continuăm cu drag acest obicei pentru că ieșirile în natură sunt pentru noi un bun prilej de echilibru interior, de cunoaștere, de împărtășire a experiențelor și de inspirație pentru proiectele în care suntem implicați.

Privim înapoi cu bucurie și mulțumire la cele 60 de drumeții interesante și pline de culoare pe care le-am parcurs! În total, de la prima ieșire (19 ianuarie 2014) până la ediția #60 (12 ianuarie 2020) am parcurs 628 km, echivalentul a 8 zile și 9 ore. Timp în care am ars aproximativ 115 708 kcalorii. De-a lungul drumețiilor, ne-au însoțit 140 de persoane distincte.

Entuziaști și pregătiți de un nou an de ieșiri în natură, pe 12 ianuarie, am pășit într-o drumeție pornind la Muntele Săcelului până la pensiunea Lara, cunoscută drept o oază de liniște în zonă.

Ne-am dat întâlnire în Florești, de unde am pornit în direcția Băișoara. Am virat la dreapta chiar înainte de Băișoara, spre Valea Ierii. După 29 de km, am ajuns în localitatea Moara de Pădure. Am lăsat majoritatea participanților în localitate, în timp ce un mic grup de șoferi a dus mașinile la pensiunea Lara, punctul de destinație, unde am și servit masa.

Un adevărat răsfăț culinar, după cei 13,7 km de traseu, umblați prin pădure și poteci, în câmp deschis. Traseul Muntele Săcelului – Colțu Ilii – Vârful Prislop – Pensiunea Lara a însumat și 650 de metri de diferență de nivel, cu dificultate mediu spre dificil, pe care l-am parcurs în 4 ore de deplasare efectivă. Am ars în jur 2 200 de kcalorii.

Aceste date tehnice au rămas fixate pe dispozitivele noastre GPS, în timp ce atenția și privirile ne-au fost furate de peisaje pitorești, în care galbenul toamnei a alternat cu porțiuni reci de zăpadă conturate pe un cer albastru.

Traseul GPS poate fi urmărit AICI.

Am fost în total 14 participanți, cărora le mulțumim pentru fotografii și pentru spiritul de aventură! Încărcați de energie și de inspirație într-un an care se anunță creativ, vă invităm să vă bucurați de fotografiile realizate de Lucian, Liana, Cătălina și Ciprian pe pagina noastră de Facebook.