Evenimente

Duminica pe coclauri #62

După o primăvară diferită de celelalte, în care am întrerupt tradiționala Duminică pe coclauri, razele și speranțele lunii iunie ne-au găsit plini de bucurie. Astfel, duminică, 14 iunie, am pășit entuziasmați spre un nou traseu, proaspăt descoperit: Stolna – Dealul Pârloagelor – Vânta.

Și cum obiceiurile nu se uită, ne-am dat întâlnire la fel ca întotdeauna, în jurul orei 10:00. Am pornit în direcția Oradea, la sensul giratorul am făcut stânga spre Buru, iar după 4,5 km am virat la dreapta către Stolna, unde am parcat mașinile, intrând in traseu.

Cu toate că prognoza meteo anunța ploaie, vremea a ținut cu noi. Am umblat 12,8 km în traseu circuit, cu o diferență de nivel de 430 de metri în 3 ore și jumătate de deplasare efectivă, în care am ars aproximativ 1.900 de kilocalorii. Gradul de dificultate a fost mediu, cu pante moderate, ceea ce a necesitat un efort fizic constant, dar nu foarte intens.

Tura s-a dovedit a fi o adevărată lecție de botanică și zoologie: am întâlnit animale și insecte diverse, am adunat plante medicinale și ne-am umplut rucsacii cu bureți de rouă, hribi și champignoane. Drumul ne-a dus prin pădure, dar și prin poieni pline de miresme de vară. Peisajele cu margarete, scânteiuțe și clopoței ne-au încântat, alături de verdele proaspăt al naturii. Am mâncat fraguțe și măcriș! În concluzie, o drumeție cu multe surprize plăcute.

Traseul GPS poate fi urmăritAICI.

Am avut 11 participanți: 8 adulți, doi copii și un cățel pe nume Rex: un câine din Stolna, care însoțește turiștii în drumeții.

Mulțumim Lianei POP și lui Lucian HUM pentru fotografiile deosebite, pe care le găsiți pe pagina noastră de facebook.