Evenimente

Duminica pe coclauri #68

După o perioadă în care am stat mai mult pe acasă, zilele de final de aprilie ne-au îmbiat la o nouă Duminică pe coclauri (cea cu numărul 68). În această timidă primăvară, pe 25 aprilie, am făcut o tură pitorească ce ne-a revigorat mintea și ne-a bucurat ochii în Cheile Vălișoarei, pe Dealul Bogzii.

Stâncile impunătoare și cei 832 metri altitudine nu ne-au speriat. Din contră, ne-au motivat să ajungem până pe vârf, de unde am admirat priveliștea ce se deschide spre Valea Aiudului, Dealul Data, Ardașcheia și Platoul Bedeleu.

Pe lângă întâlnirea cu natura care se trezește ușor, am avut parte de o discuție despre viață și natură cu un cioban care își paște turma de capre în zonă.

Amintim că Vălișoara și Cheile Vălișoarei sunt un obiectiv turistic de interes național, de care localnicii sunt foarte mândri. Această zonă a fost locuită și explorată încă din perioada neolitică, așadar e plină de legende (sursa: infotour.ro).

Zona permite și zborul cu parapanta, un sport pe care l-am surprins și noi, pe cerul senin.

Traseul GPS îl puteți găsi AICI.

Mulțumim celor șase participanți pentru tura revigorantă, precum și Lianei POP pentru fotografii, pe care le puteți răsfoi pe pagina de Facebook HUMANCO.