Evenimente

Duminica pe coclauri #73

Se spune că singura certitudine în viață este incertitudinea. Așa cum o experimentăm în acest moment dificil, incertitudinea ne poate aminti (și chiar motiva) că primii pași în a „colabora” cu realitatea, este să o acceptăm așa cum este. Iar o modalitate sănătoasă prin care putem avea grijă noi înșine este timpul petrecut în aer liber.

Primăvara se așterne, puțin câte puțin, pe meleagurile noastre. Zăpada pierde teren în fața razelui soarelui și zilele devin tot mai calde, astfel că în ultima duminică a lunii februarie, am urcat până la Cetatea Liteni, la 780 metri altitudine.

Deși nu pare mult, a face puțină mișcare pe o vreme blândă și cu miros de primăvară, face ca mintea, gândurile și corpul să se alinieze cu peisajul și cu sunetele din sânul naturii.

Curioși și deschiși la frumusețea naturală a acestui început de primăvară, am umblat 7,4 km cu o diferență de nivel de 280 metri în doar 2 ore și 5 minute de deplasare efectivă.

Amintim că Cetatea Liteni este o cetate medievală construită la 3 km sud-vest de satul Liteni, din județul Cluj. Cetatea poate fi observată și vizitată urcând pe o stâncă, deasupra Văii Iara, fiind înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj. (sursa: cluj.com)

Cetatea Liteni

Traseul GPS poate fi urmărit AICI.

Am fost în total 15 participanți, dintre care 13 adulți, 2 copii, 3 căței și chiar 2 pisici!

Mulțumim Lianei POP, lui Sebastian VAIDA, Lucian HUM și Tudor SBÂRCEA pentru fotografii, pe care le puteți găsi pe pagina de Facebook HUMANCO.