Evenimente
Duminica pe coclauri #74
Weekendul trecut am petrecut o zi cu mult soare și iz de primăvară pe partea stângă a Cheilor Vălișoarei pe Vârful Data. Un traseu mai puțin cunoscut, dar foarte pitoresc, cu priveliști de primăvară, ghiocei, viorele și arbuști în floare.
Multă lume a decis să iasă în natură așa că ne-am întâlnit cu prieteni dragi și, dincolo de mișcare, am povestit o grămadă și ne-am bucurat de întâlnire.
Sculptate în calcar, Cheile Vălișoarei au o lăţime de 25-150 m şi o înălţime de 100-150 m. Sunt dominate, pe dreapta, de Vârful Bogza (814m), iar pe stânga de Pleaşa Cornilor (722 m) şi Vârful Răchiş (779 m).
În pereţii cheilor, pe ambii versanţi, se găsesc peşteri și alte formațiuni carstice: lapiezuri, bolţi, arcade. Punctele cheie sunt Peșterile Puculea și Peștera Sandului, Vf. Bogza Mare și Bogza Mică, stânca numită Cetatea, pădurea cu arbore stufos și Vârful Data. (sursa: Munții Noștri)
Ne-am încheiat ziua la Tamas Bistro (Săvădisla), cu un gulaș binemeritat.
Am umblat 6,5 km cu o diferență de nivel de 470 metri în doar 2 ore și 10 minute de deplasare efectivă.
Traseul GPS poate fi urmărit AICI.
Am fost 23 de adulți, 8 copii și un cățel.
Mulțumim Lianei POP, Ioanei RUSU, lui Sebastian VAIDA, Lucian HUM și Tudor SBÂRCEA pentru fotografii, pe care le puteți găsi pe pagina de Facebook HUMANCO.