Evenimente

Duminica pe coclauri #75

Deși calendaristic a venit primăvara, vremea continuă să fie rece pentru mijloc de aprilie. Noi ne-am cam săturat de stat în case, astfel că duminică, 17 aprilie 2022, am urcat din Stolna pe Dealul Pârloagelor în cadrul celei de-a 75-a ediții a Duminicii pe coclauri.

A fost o zi însorită, tipic englezească, cu soare strecurat printre nori, câțiva stropi de ploaie (uneori transformați în fulgi de nea), aer curat și proaspăt.

Atenți la detaliile naturii care, anul acesta se transformă și înverzește mai încet ca altă dată, am parcurs un traseu pitoresc, cu mai multe puncte de belvedere spre dealurile din jurul Clujului, spre Cluj-Napoca, Cheile Turzii și spre Munții Rodnei.

Am făcut un traseu în circuit, cu grad de dificultate mediu și care a necesitat un efort fizic constant, dar nu foarte intens. În total, am umblat 8 km cu o diferență de nivel cumulată de 330 de metri în 2 ore și 20 de minute de deplasare efectivă. Traseul fiind scalabil, am putut să-l lungim și/sau scurtăm în funcție de vreme.

Traseul GPS poate fi urmărit AICI.

Am fost 14 de adulți, 1 copil și 2 pisici (Sophie și Doty).

Mulțumim Lianei POP și lui Tudor SBÂRCEA pentru fotografii, pe care le puteți găsi pe pagina de Facebook HUMANCO.