Evenimente

Duminica pe coclauri #78

Duminică, 20 august, ne-am dat întâlnire la o tură de vară deosebită și spectaculoasă, în Cheile Râmețului.

Oferind peisaje superbe de stâncă întretăiată de un fir de apă, ediția #78 a îndrăgitei Duminici pe coclauri ne-a strâns pe toți cei doritori de a evada din căldura dogoritoare a orașului, pentru o zi petrecută în natură.

Combinația căldură-apă fac din acest traseu unul musai de vizitat (și de parcurs cap-coadă) vara, iar noi, echipați cu încălțări cu talpă aderentă și cu mult entuziasm, am traversat Cheile Râmețului pe vale, prin apă, umblând în total 5 km cu o ascensiune cumulată de 100 metri.

Admirând stâncile spectaculoase și bucurându-ne de răcoarea apei, am făcut traseul marcat cu cruce albastră în aproximativ 3 ore de deplasare efectivă, la capătul căruia se află satul Cheia – locul de popas.

Traseul este de dificultate medie și presupune deplasare prin apă, pe stâncă cu ajutorul cablurilor metalice, pe alocuri sunt zone abrupte și apa poate ajunge până la brâu. Cu toate acestea, nu există dificultăți sau pericole deosebite.

Cheile Râmețului alcătuiesc o arie protejată de interes național și sunt situate în estul Munților Trascău, nu departe de Mănăstirea Râmeț.

Track-ul GPS îl poți vedea AICI.

În total am fost 9 adulți și un cățel.

Mulțumim participanților pentru o zi de vară minunată, petrecută împreună!

Te invităm să descoperi câteva fotografii de pe traseu făcute de Liana POP, Adrian SITARU și Lucian HUM, în albumul dedicat, de pe pagina de Facebook HUMANCO.