Evenimente

InCLUJiune – proiect pilot de mentorat pentru studenți

În perioada iunie – septembrie 2019, am avut plăcerea de a dezvolta împreună cu Centrul Cultural Clujeanproiectul pilot de mentorat pentru studenți InCLUJiune.

Contextul

Conform statisticilor, Clujul este casa a peste 55.000 de studenți, dintre care 15.000 sunt studenți în anul I. Majoritatea dintre ei vin din alte orașe, intrând într-un proces de acomodare și adaptare. Unii dintre ei descoperă Clujul vizitând cluburi, baruri și mergând la concerte; alții se acomodează mai greu, mergând acasă în fiecare weekend sau retrăgându-se la căminele studențești. În final, un mic procent dintre studenți descoperă chiar de la început oferta culturală a orașului.

InCLUJiuneși-a propus să realizeze o conectare dintre studenții nou-veniți și orașul Cluj-Napoca. Cu alte cuvinte, să modeleze o comunitate tânără, în care fiecare este și se simte o parte importantă.

Dezvoltarea competențelor de mentorat

Proiectul ne-a adus mai aproape de universul studențesc, familiarizându-ne cu oportunitățile, dar și cu dificultățile vieții de student la Cluj. Prin activitățile derulate, ne-am propus să le oferim studenților implicați contextul de a-și explora propriile calități, valori și resurse.

Dezvoltarea competențelor de mentorat pentru studenți s-a făcut pe parcursul mai multor întâlniri. Trainerii HUMANCO au conceput workshopuri personalizate și interactive, ce au aprofundat teme caleadershipul, munca în echipă, comunicarea, abilitățile de prezentare, dezvoltarea personală și managementul timpului.

Toate aceste subiecte au fost aduse în discuție și la Team Building-ul din 23 – 24 septembrie 2019. Cu această ocazie, studenții s-au declarat oficial pregătiți să preia ștafeta mentoratului și să contribuie la acomodarea bobocilor de anul I la viața de student și de locuitor al Clujului.

Mulțumim,Centrul Cultural Clujean, pentru oportunitatea de a cunoaște tineri dornici să învețe și să se dedice colegilor lor mai mici!

Mulțumim mult colegilor noștri care s-au implicat voluntar în acest proiect:Sabina POP, Răzvan GOGA, Szerena SEER, Ioana MUREȘAN, Gabriela HUM, Gavril HABA și George MOȘ!