Evenimente

Serile Alumni – un eveniment dedicat absolvenților HUMANCO

Serile Alumni este un eveniment pe care l-am reluat în această primăvară.

Înainte de pandemie, evenimentul avea loc în fiecare an și reunea colegii care terminaseră la acea vreme cursurile de Formator și Consilier de dezvoltare personală.

Anul acesta, Serile Alumni au fost dedicate absolvenților cursului de Specialist în activitatea de coaching și Formator. Cele două întâlniri s-au bucurat de un real interes, reușind să adune la Casino Centrul de cultură urbană oameni curioși, entuziaști și dornici să împărtășească din propriile experiențe.

Serile Alumni Coaching

Miercuri, 31 mai, a fost seara dedicată întâlnirii cu colegii coach. O întâlnire care a început cu o ploaie caldă de vară și care a adunat laolaltă participanți din cele 13 grupe organizate pe parcursul a 6 ani.

Gabriela HUM și Denisa JECAN au pregătit un program în care fiecare participant a fost încurajat să împărtășească descoperirile personale despre coaching, experiențe despre cum a continuat călătoria după curs și nevoi pentru viitor.

Participanții au format mai multe grupuri mici având astfel ocazia să se cunoască și să împărășească experiențe. Uneori, este nevoie de o singură întrebare pentru ca sharing-ul să curgă natural. Fiecare s-a simțit liber și încurajat să povestească cum a fost călătoria parcursă alături de HUMANCO și experiențele ulterioare.

    • Care sunt opțiunile de practicare a coachingului pe piața din ziua de astăzi?
    • Cu ce s-au confruntat în ultimele 6 luni în munca de coach și care sunt lecțiile importante extrase din experiența fiecăruia?
    • Ce diferențiază coachingul în varianta independentă de cel livrat în organizații?

Acestea au fost câteva întrebări la care s-a răspuns în sală și care au adus zâmbete și interes pe chipurile participanților.

Seara s-a dovedit a fi excelentă pentru comunicare, împărtășiri și pentru a scoate la iveală nevoia, dar și disponibilitatea celor prezenți de a crea o comunitate de coach.

Serile Alumni Formator

Marți, 6 iunie, Ovidiu DAMIAN și Ramona POP au întâmpinat cu bucurie și căldură pe cei ce activează în prezent ca și traineri sau altfel spus, absolvenții cursului de Formator.

Seara a fost una relaxantă și confortabilă, fapt care a facilitat (și ușurat) schimbul de idei, impresii și experiențe despre ce a mai făcut fiecare după curs și ce planuri au pentru viitor.

Seara a început cu o serie de sociometrii conduse de Gabriela HUM, criteriile de mixare bazându-se pe topicurile exersate cel mai mult până acum în activitatea de trainer: analiza de nevoi, stabilirea obiectivelor de învățare, crearea programului de training, transfer în practică și/sau follow-up.

Reveniți în cercul mare, participanții au povestit despre cum au organizat cursurile la sală, cum au fost cele online sau hibrid. Povești care a adus în focus diverse momente din postura de trainer și inevitabil, temeri în legătură cu gestionarea participanților (dificili).

Una dintre provocările serii a fost, la fel ca în curs, un exercițiu de spontaneitate – participanții au avut de creat cel mai nebun warm-up și cel mai nebun closure. S-a jucat dramă, comedie și telenovelă, am fost în căutarea obiectelor și semnificațiilor cu care plecăm de la seara de networking.

Pe ultima sută de metri a serii, Ovidiu și Ramona au răspuns la întrebări din partea participanților, întrebări care au abordat așteptările din trainingurile pe care le țin și gestionarea diverselor situații întâlnite. Acest ultim aspect rămâne deschis în cadrul proiectului Întreabă un trainer.

În fața vieții suntem toți ucenici. Cel care crede că nu mai este, acela devine cu adevărat așa.

Antoine de Saint-Exupéry

Cu obiectivul de a lua pulsul tuturor celor care au trecut prin cursurile HUMANCO și de a afla care le sunt dificultățile și succesele întâlnite pe parcurs, ne-am bucurat să îi revedem pe fiecare și să aflăm că au rămas deschiși spre învățare.

Despre autor

Ioana CAIA

Specialist PR & Comunicare
Zâmbitoare, glumeață și creativă, Ioana contribuie la menținerea unei comunicări coerente atât intern, cât și extern. Activitatea pe care o desfășoară implică sarcini diverse și provocatoare, cu focus pe Social Media și latura vizuală.
Consideră că factorul comunicării este o a patra putere în stat, ceea ce o provoacă în a-și explora potențialul. Muzica, istoria modei și literatura rusă fac parte din pasiunile care o completează.
Arată întreaga descriere Închide

    Recommended Posts