Evenimente

Serile YALOM – Despre SENSuri în viață

Avem marea plăcere de a vă invita la un eveniment cu totul special: Serile YALOM – Despre SENSuri în viață.

În această primă ediție, ne-am propus să ne îndreptăm atenția asupra unor teme cheie ale operei ilustrului psihoterapeut și scriitor-Irvin YALOM.

Libertatea, singurătatea și timpulvor fi prezentate și dezbătute de patru invitați, care vin din domenii diferite:

  • Liana DON– medic psihiatru & psihoterapeut
  • Ștefan BOLEA– filosof & scriitor
  • Paul CHETREANU– psiholog & scriitor
  • Alexandru STERMIN– biolog & scriitor

Vă așteptăm așadar să ne fiți alături în trei seri de miercuri din noiembrie, ce vor fi găzduite de Librăria Cărturești după următorul program:

  • 14.11.2018 – Despre libertate (Cărturești Iulius Mall)
  • 21.11.2018 – Despre singurătate (Cărturești Platinia Cluj)
  • 28.11.2018 – Despre timp (Cărturești Platinia Cluj)

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Pentru participare, vă rugăm să vă rezervați un loc completând formularul de înscriere, care va fi pus la dispoziție din timp pe pagina de Facebook a evenimentului.

Liana DON

„Sunt medic psihiatru si psihoterapeut în psihoterapie pozitivă și hipnoterapie ericksoniană. Aceste alegeri le-am făcut datorită fascinației și curiozității legate de spiritul, mintea și sufletul ființei umane. Incursiunea în universul interior al fiecărei persoane e un privilegiu unic și irepetabil de explorare a abisului și profunzimii umane pe calea devenirii existențiale și a căutării sensului individual armonizat cu cel universal. În munca mea de peste 30 de ani cu studenți, clienți și grupuri de formare în terapie, am înțeles și simțit valoarea unicității trăirilor conflictuale sau traumatice a fiecăruia dintre noi. Acestea devin o cale a descoperirii și dezvoltării valorii libertății, iubirii, angajamentului, sensibilității și entuziasmului în metamorfoza asumată a ființării.”

Ștefan BOLEA

„Am două doctorate (în Filosofie și Literatură comparată) și l-aș face și pe al treilea, dar nu găsesc pe nimeni dispus să-mi prelungească studenția. Am publicat 11 cărți și aș vrea să-mi termin cariera la 100, dar pentru asta trebuie să mă las iar de fumat. Cartea mea cea mai bine primită de fani („Caietul Roxanei”, comparată de critici cu „Jurnalul adolescentului miop”) este scrisă, în mare parte, la 16 ani. Sunt redactor Apostrof, redactor-șef EgoPhobia și colaborez cu revista anglo-americană Philosophy Now. Îmi place snookerul, baschetul, astrologia și ascult cu plăcere Gothic Metal.”

Paul CHETREANU

„Sunt om, nimic nu poate fi mai complicat de atât. Într-o existență care nu are un sens prestabilit, dificultatea de a fi a creat o pasiune lăuntrică de a-mi orienta și dedica activitatea psihoterapeutică și viața spre motivațiile ființei de a decripta propriile enigme asupra existenței. Astfel tema timpului, a libertății sau a morții au devenit motoare existențiale pentru mine. Și-au găsit exprimare fie prin scris, fie prin practica cu pacienții sau prin intermediul propriei vieți. Toate acestea mi-au orientat flacăra interioară spre găsirea unei posibile soluții personale a omului în fața nesiguranței continue a vieții, care să poată oferi o funcționalitate identității omului în cadrul acestui haos numit viață.”

Alexandru STERMIN

„Sunt ornitolog, am căpătat cunoştinţe de biologie, filosofie şi teologie pe care încerc să le folosesc ca unelte de explorare a lumii în care m-am trezit. Împărtăşesc pasiunea pentru „viu” cu studenţii mei de la Facultatea de Biologie şi Geologie a Universităţii Babeş-Bolyai, unde predau. Pentru că suntem o specie de animal nomad, încerc să străbat cât mai multe drumuri în lumea din jurul meu şi din mine. Mă implic în proiecte de conservare a naturii şi popularizare a ştiinţei şi contribui cu textele mele printre paginile revistei Sinteza.”

Mulțumim tuturor partenerilor care ne sunt alături și au făcut posibil acest eveniment: Librăria Cărturești, ATU Consulting, Asociația de Psihoterapie Pozitivă, Editura Trei, Elipsiona, Editura Vellant, Platinia Shopping Center.