Articole

Anul 2023 – un An al Colaborării

Nimeni nu poate fluiera singur o simfonie. Este nevoie de o orchestră întreagă pentru a o cânta.

H.E. LUCCOCK

Anul 2023 este Anul Colaborării în HUMANCO și încă de la început, am fost atenți la acest concept transpus în practică:

    • Am avut întâlnirea de început de an în care ne-am setat obiectivele și acțiunile pentru 2023;
    • Am avut o sesiune de knowledge sharing în cadrul căreia colega noastră, Ramona POP, ne-a împărtășit din experiența ei la un training de certificare din 2022 și ne-a introdus în modul de utilizare a instrumentelor învățate acolo;
    • Echipele de proiect și echipa de admin s-au întâlnit pentru pregătirea trainingurilor.

Atunci când vorbim despre munca de trainer, lumea crede că lucrăm singuri. Ceea ce se vede la sală este că „simfonia e dirijată” de o singură persoană, aceasta este impresia. Puțini sunt cei care știu că, dincolo de livrare, munca de trainer presupune muncă de echipă și multă colaborare, de la relația cu clientul pentru care livrăm, la echipa care se ocupă de analiza de nevoi și feedback, la ceilalți traineri cu care ne validăm ideile legate de activități.

De ce colaborare? Pentru că învățarea, obiectivul la care muncim cu toții, cei din HUMANCO, este un proces de punere în comun a cunoștințelor și experiențelor. Și aici este vorba nu doar de traineri, ci mai ales de participanți. Învățarea socială, una dintre metodele pe care le folosim la sală, necesită implicarea și colaborarea tuturor actorilor implicați în training.

Ultimii 3 ani ne-au distanțat și ne-au împins pe fiecare în a experienția și învăța lucruri noi. Credem că acest an, dedicat colaborării, este momentul potrivit pentru ca toate aceste experiențe să fie împărtășite și să învățăm cu toții din ele.

Așadar, ne propunem să ne punem la treabă, colaborând și ținând în minte faptul că învățarea, la fel ca viața, este o călătorie. Iar a ne dezvolta, la fel ca a trăi, înseamnă a acționa! Și mai ales, a acționa împreună!

Imagine: unsplash.com

Despre autor

Gabriela HUM

Trainer senior, psiholog & psihoterapeut
Gabriela este activă în zona de training și dezvoltare personală din 1997. Încurajată de profesorul cu care se forma ca psihoterapeut, s-a îndreptat spre training pentru că i s-a spus că „are o energie care merită investită în a forma oameni”. Provocarea s-a transformat în pasiune și, astăzi, într-o profesie făcută cu dedicare de mai bine de 20 de ani.
O motivează sclipirea din ochii oamenilor care descoperă lucruri și provocarea de a activa „butoanele” pentru ca învățarea și schimbarea să se întâmple. E fascinată de oameni și călătoriile în lumea lor interioară. Face asta și în cabinetul de psihoterapie, și când face hiking, și când ține traininguri.
Arată întreaga descriere Închide