Articole

Ce cred copiii despre colaborare

An de an, celebrăm pe data de 1 iunie Ziua Internațională a Copilului. O zi despre reîntoarcerea la inocență și la bucuria din lucrurile mici.

Bineînțeles, nu există limite de vârstă când vine vorba de a sărbători Ziua Copilului şi este binevenit ca, măcar o dată pe an, să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi și să ne întoarcem la a fi, a trăi și a simți… prin ochi de copil.

Anul acesta i-am întrebat pe copii din echipa ATU & HUMANCO ce înseamnă pentru ei colaborarea. Unii au ales să scrie, în timp ce alții au desenat semnificația colaborării, cu ajutorul părinților. Mai jos, te invităm să descoperi fiecare poveste a colaborării.

Colaborare - Desen Petra Mif

Într-o după-amiază însorită, Petra MIF (doi ani) a desenat, cu ajutorul colegei noastre, Alexandra, ce înseamnă pentru ea colaborarea.

Culorile colaborării în viziunea Marinei DAMIAN, patru ani.

Desenul lui Toma DAMIAN (șapte ani) e făcut în colaborare cu prietenul lui, Petru. Toma ne-a oferit și un sfat: „Colaborarea înseamnă să știi să te împaci. Azi m-am împăcat de trei ori cu Petru”.

„Pentru mine, colaborarea înseamnă munca depusă de doi sau mai mulți oameni care au un interes comun. Dacă colaborarea ar fi un lucru, acesta ar fi un copac.”

Mara GOGA

Colaborarea înseamnă comunicare, empatie și emoții, afirmă Alexandra HABA.

În timp ce pentru Tudor HABA, magia colaborării stă în cuvinte simple, dar puternice.

Și în final, cu cât crești mai mult, colaborarea devine din ce în ce mai complexă:

„Colaborarea este un lucru vital pentru menținerea productivității în mai multe activități ca joburile, jocurile și relațiile sociale. În unele domenii este necesară pentru ca munca în echipă să fie mai ușoară, formând și întărind relațiile dintre oameni. Deși este, de obicei, o activitate pozitivă, din cauza neînțelegerilor dintre colegi, rezultatele pot fi negative (sau notele). Tocmai de aceea, trebuie să fim atenți cu cine colaborăm.”

Andrei CREȚU

„Pentru mine, colaborarea înseamnă mai mulți stropi pentru a crea o baltă. Înseamnă să dăm fiecare din puținul nostru pentru a crea marele succes al echipei. Să nu ne mai privim ca pe niște indivizi, ci ca pe un tot unitar care ne reprezintă pe fiecare în parte și, în același timp, pe toți.”

Alexandra GOGA

Astăzi ne reunim și la un picnic de familie, precum și la o tură revigorantă pe traseul Broscuța Albă. Vom umbla de la Făget până la Casele Micești, unde vom face un popas. Traseul este ușor spre mediu și totalizează 8 km pe care îi vom parcurge în două etape.

Fotografiile de pe traseu vor fi publicate pe pagina de Facebook HUMANCO.

Mulțumim tuturor copiilor din echipă pentru organizare, receptivitate, culori și entuziasm.