Articole

Întreabă un trainer #13

Cum să fii conștient/conștientă de propriul limbaj nonverbal, din postura trainerului?

O modalitate bună ar fi să te filmezi și analizezi ulterior. Poți face și o mică grilă de evaluare a propriului limbaj nonverbal: față / postură corporală / mâini / picioare. Poți ruga un grup de prieteni să completeze grila și să vezi, prin autopercepție, dacă „se pupă” propria imagine cu ce zic ceilalți. Poți elimina ceea ce apare ca deranjant. Ideea e să nu le elimini pe toate odată și nici să te transformi până la a fi nenatural/ă.
Iar Ramona POP a completat cu următoarele sfaturi: cere feedback specific de la participanți în legătură cu prezența / prestanța ta; Folosește înregistrări și/sau sesiuni online în care te poți observa direct; Fă-ti body scan în momentele de respiro din training (de exemplu, când participanții lucrează la o activitate, în pauză, etc).
Intreaba un trainer-13-Ovidiu Damian

Colaborarea este prin definiție o capacitate interactivă, nu are granițe, nici limite. Pornind de la această idee, proiectul Întreabă un Trainer se axează pe a ține legătura cu cei care am parcurs și/sau parcurgem împreună călătorii de dezvoltare și învățare și să facem transparente, totodată, părți din munca noastră.

Dacă ai o întrebare sau curiozitate despre viața și munca de trainer, despre coaching, consiliere în carieră sau teme de dezvoltare personală, le așteptăm cu drag! Acestea pot fi adresate completând formularul de mai jos. Întrebarea poate fi adresată oricărui trainer sau a unui în special, dacă dorești să-ți răspundă cineva anume. Atât întrebările, cât și răspunsurile, se vor publica în fiecare săptămână pe pagina noastră de Facebook.