Articole

Întreabă un trainer #14

Cum învăț să gestionez reacțiile dificile, contradictorii din sala de training?

Le inviți.
Reacțiile și situațiile dificile care se întâmplă uneori în sala de training sunt oportunități de învățare despre dinamica de grup. Adesea, acestea nu au legătură cu tema sau conținutul trainingului, ci mai degrabă cu raportul de putere și cu nevoile participanților.
Identificând nevoia celui / celor care reacționează într-o anume manieră, poți aplica mai multe soluții: tăcerea până când cel care a început ventilează; poziționând focusul pe proces prin întrebarea „ce ni se întâmplă ca și grup chiar acum?” sau oferind răspunsuri punctuale la ceea ce se discută, inclusiv feedback pe situație celui / celor care reacționează (în privat, de exemplu la pauză).
Intreaba un trainer Sergiu Maxim

Colaborarea este prin definiție o capacitate interactivă, nu are granițe, nici limite. Pornind de la această idee, proiectul Întreabă un Trainer se axează pe a ține legătura cu cei care am parcurs și/sau parcurgem împreună călătorii de dezvoltare și învățare și să facem transparente, totodată, părți din munca noastră.

Dacă ai o întrebare sau curiozitate despre viața și munca de trainer, despre coaching, consiliere în carieră sau teme de dezvoltare personală, le așteptăm cu drag! Acestea pot fi adresate completând formularul de mai jos. Întrebarea poate fi adresată oricărui trainer sau a unui în special, dacă dorești să-ți răspundă cineva anume. Atât întrebările, cât și răspunsurile, se vor publica în fiecare săptămână pe pagina noastră de Facebook.