Articole

Întreabă un trainer #4

Un trainer poate livra orice subiect sau trebuie să fie specializat pe un domeniu anume?

Un trainer bun trebuie să aibă expertiză în domeniul în care livrează. Însă expertiza nu înseamnă doar cunoștințe teoretice, ci și experiență practică în acel domeniu. Altfel, participanții vor avea impresia că „le vorbim din cărți”.

Un trainer specializat într-un anumit domeniu poate aduce în fața participanților experiențe reale și valoroase pentru învățare. Dacă în anumite situații, trainerul nu este specialist în domeniul în care livrează, formula de succes este munca în echipă, trainer-co trainer, adică situația în care formatorul va livra împreună cu un expert din acel domeniu.

Întreaba un trainer 4 Ovidiu Damian

Colaborarea este prin definiție o capacitate interactivă, nu are granițe, nici limite. Pornind de la această idee, proiectul Întreabă un Trainer se axează pe a ține legătura cu cei care am parcurs și/sau parcurgem împreună călătorii de dezvoltare și învățare și să facem transparente, totodată, părți din munca noastră.

Dacă ai o întrebare sau curiozitate despre viața și munca de trainer, despre coaching, consiliere în carieră sau teme de dezvoltare personală, le așteptăm cu drag! Acestea pot fi adresate completând formularul de mai jos. Întrebarea poate fi adresată oricărui trainer sau a unui în special, dacă dorești să-ți răspundă cineva anume. Atât întrebările, cât și răspunsurile, se vor publica în fiecare săptămână pe pagina noastră de Facebook.