Articole

Oameni și povețe despre încredere #3, cu Adrian-Cosmin Pop

Se spune că adevărata călătorie a descoperirii nu constă în a căuta peisaje noi, ci în a avea ochi noi. Același lucru este valabil și pentru propria încredere, atunci când pornești la drum cu ea.

În Anul Încrederii, ne-am gândit să întrebăm participanții la cursurile HUMANCO cum le-a fost călătoria, atât cea de auto-cunoaștere și dezvoltare, cât și cea a încrederii.

1. Cum te-ai descrie într-o propoziție?

Ca o bandă desenată (fiind un mare fan și colecționar al lor): atenție la detalii, creativitate, organizare și curiozitate.

2. La ce curs HUMANCO ai participat?

Am participat la cursul de Formator, în perioada iunie – august 2020.

3. Cum ai folosit sau în ce domenii ai aplicat competențele dobândite la curs?

Deocamdată le-am aplicat în cadrul echipei pe care o coordonez din domeniul financiar, flexibilizând modul în care comunic cu colegii și îi ascult, modalitatea prin care identificăm o soluție și cum facilitez integrarea unei situații noi în echipă.

La nivel personal, cunoștințele acumulate au venit ca un boost de încredere că orice context poate să devină un training la un moment dat și că instrumentele învățate fac parte din arsenalul meu de gestionare a unei situații, crescându-mi capacitatea de adaptare.

4. Cum ți-au influențat încrederea în tine?

Cunoștințele acumulate au fost cărămida finală pentru a-mi fundamenta încrederea de a porni pe acest drum, cel al rolului de formator.

5. Ce sfat ai avea pentru cei care își caută încrederea în ei înșiși?

Ca să rămân la metafora de început, i-aș îndruma să privească încrederea ca pe o bandă desenată care așteaptă să fie creată. Fiecare cadru, fiecare personaj din acel cadru, culoarea pe care o dăm și povestea din interiorul ei – reprezintă un aspect al vieții noastre. În fiecare zi, un nou cadru, apoi o nouă pagină, același personaj – noi înșine, ca în final să putem spune: “Forever trusting who we are and nothing else matters “ (Metallica).

„Oameni și povețe despre încredere” este un proiect în care am invitat participanți la cursurile HUMANCO să ne împărtășească din experiența lor după training. De-a lungul anului 2021, veți avea astfel posibilitatea să întâlniți o parte dintre cei care au ales să învețe cu noi.