Articole

Oameni și povețe despre încredere #7, cu Laura Slavcovici

Se spune că adevărata călătorie a descoperirii nu constă în a căuta peisaje noi, ci în a avea ochi noi. Același lucru este valabil și pentru propria încredere, atunci când pornești la drum cu ea.

În Anul Încrederii, ne-am gândit să întrebăm participanții la cursurile HUMANCO cum le-a fost călătoria, atât cea de auto-cunoaștere și dezvoltare, cât și cea a încrederii.

1. Cum te-ai descrie într-o propoziție?

Sunt o persoană caldă și interesată de oameni. Îmi place să comunic și îmi trag energia din conexiunile interumane.

2. La ce curs HUMANCO ai participat?

Sunt mândră să pot spune că sunt absolventă a celei de-a treia grupe a cursului Specialist în activitatea de coaching, desfășurată în perioada martie – noiembrie 2020.

3. Cum ai folosit sau în ce domenii ai aplicat competențele dobândite la curs?

Acest curs a adus împreună multe concepte și tehnici din domeniul psihologiei pe care le știam deja, dar și multe noi. Predau engleza de când mă știu și sunt trainer de câțiva ani. Prin urmare, multe concepte îmi erau familiare; pe acestea le-am consolidat și mi-am confirmat că făceam bine ce făceam deja. Conceptele noi le pun în practică cu multă plăcere în tot ceea ce înseamnă munca mea de specialist în domeniul L&D. Dar, ca să fiu cu adevărat onestă cu mine și cu voi, cea mai mare schimbare o resimt în viața de zi cu zi: la modul în care îmi formulez întrebările în conversațiile cu familia și prietenii, maturitatea cu care abordez temele de viață în perioada acesta cauzată de pandemie și mai ales, reușita în găsirea aspectelor pozitive în toate situațiile vieții, chiar și în cele mai provocatoare.

4. Cât de mult te-au ajutat să-ți găsești sau să-ți fundamentezi încrederea în tine?

Deși nu studiasem psihologia în mod formal înainte de acest curs, la finalul lui am descoperit cu surprindere și cu bucurie că de-a lungul celor 9 luni de formare devenisem coach. Înainte de prima sesiune de coaching mi-am pus întrebarea: Laura, tu chiar știi ce faci aici? În timpul sesiunii în sine însă, care se derula lin și natural, mi-am dat seama că hei, eu chiar știam ce fac. Nu aș fi reușit să ajung unde sunt acum fără acest curs minunat, care nu doar m-a învățat concepte noi, ci și aptitudini noi care fac parte din meseria de coach. Realizarea asta mi-a dat aripi, curaj și încredere să merg înainte pe această cale.

5. Ce sfat ai avea pentru cei care își caută încrederea în ei înșiși?

Expunere, ieșire din zona de confort cu pași mici, zi de zi. O tunsoare nouă, mai curajoasă. O bluză albă când tu nu porți alb, o formare în coaching. Orice te scoate din cotidian și din rutina deja prea familiară și prea confortabilă. În timp, după mulți pași mici, te uiți înapoi și poți vedea schimbări mari. Și asta te lasă să ai încredere că, de fapt, poți face orice îți propui. Totul începe doar prin a face un singur mic pas.

„Oameni și povețe despre încredere” este un proiect în care am invitat participanți la cursurile HUMANCO să ne împărtășească din experiența lor după training. De-a lungul anului 2021, veți avea astfel posibilitatea să întâlniți o parte dintre cei care au ales să învețe cu noi.