Articole

Oameni și povețe despre încredere #8, cu Viorica Purcariu

Se spune că adevărata călătorie a descoperirii nu constă în a căuta peisaje noi, ci în a avea ochi noi. Același lucru este valabil și pentru propria încredere, atunci când pornești la drum cu ea.

În Anul Încrederii, ne-am gândit să întrebăm participanții la cursurile HUMANCO cum le-a fost călătoria, atât cea de auto-cunoaștere și dezvoltare, cât și cea a încrederii.

1. Cum te-ai descrie într-o propoziție?

Sunt o persoană încrezătoare, iubitoare de oameni, de nou și de frumos.

2. La ce curs HUMANCO ai participat?

Am absolvit cursul de Formator în luna mai 2021, iar în prezent particip la cursul de Specialist în activitatea de coaching.

3. Cum ai folosit sau în ce domenii ai aplicat competențele dobândite la curs?

Cursul de Formator mi-a adus o cizelare a metodelor de lucru cu oamenii și foarte multe cunoștințe noi. De profesie sunt inginer și lucrez de aproape 25 de ani cu oameni care vin din diferite medii profesionale și sociale.

Cunoștințele dobândite la curs mă ajută să adaptez pentru fiecare angajat în parte un plan de calificare, integrare în colectiv și apoi medierea transferului de cunoștințe între angajați.

Cât despre cursul de Coaching… Este un vis mai vechi care, cu ajutorul vostru, se transformă în realitate! Este minunat să învăț că pot să pun toate gândurile și acțiunile mele într-un înveliș nou și astfel să obțin rezultate pozitive.

Pentru mine, este important atât în viața personală, cât și în cea profesională, să învăț ce înseamnă ascultarea activă. Să formulez întrebări deschise și mai ales, să ofer celui din fața mea posibilitatea să își găsească răspuns la propriile întrebări.

Accentul care se pune la curs pe partea practică și intervizările pe care le fac cu colegii mă ajută să însușesc foarte ușor cunoștințele teoretice și astfel totul devine un întreg.

4. Cât de mult te-au ajutat să-ți găsești sau să-ți fundamentezi încrederea în tine?

Susținerea pe care am primit-o permanent de la trainerii de la care am avut onoarea să învăț m-a ajutat și mă ajută în continuare să cred în ideea de mai bine în viață.

5. Ce sfat ai avea pentru cei care își caută încrederea în ei înșiși?

Să aibă în fiecare zi cu 1% mai multă încredere în forțele proprii! Este important să aibă răbdare cu ei înșiși și să încerce mereu lucruri noi. Printre ele, sigur vor găsi și încrederea. Succes!

„Oameni și povețe despre încredere” este un proiect în care am invitat participanți la cursurile HUMANCO să ne împărtășească din experiența lor după training. De-a lungul anului 2021, veți avea astfel posibilitatea să întâlniți o parte dintre cei care au ales să învețe cu noi.