Articole

Tehnici de stimulare a încrederii: Înlocuiește temerile cu încrederea

Pe parcursul acestui an, am descoperit prin numeroase exemple, experiențe și povești de viață că încrederea este extrem de importantă în construirea unei vieți echilibrate.

Pentru exercițiul următor ai nevoie (în ordine cronologică) de:

  • un moment de reflecție
  • o coală de hârtie
  • un creion

Primul pas este să începi să te gândești la lucrurile pe care le dorești. Acestea pot fi planuri de viitor, obiective personale sau profesionale.

Notează apoi 3 lucruri (planuri sau obiective) pe care le-ai face azi dacă ai înlocui frica cu încrederea.

După ce ai parcurs acești pași, gândește-te la o persoană foarte dragă ție. Poate fi copilul, partenerul de viață, un prieten, un coleg sau chiar un angajat. Notează pe coala de hârtie 3 lucruri pe care i le-ai permite să le facă, dacă ai înlocui controlul cu încrederea.

Îți propun să revii la momentul inițial de reflecție și să descoperi ce schimbări au survenit pe parcurs: atât în relația cu tine însuți/însăți, cât și cu cei de lângă tine.

Tehnici de stimulare a încrederiieste un proiect HUMANCO pentru 2021 – anul dedicat Încrederii. Fiind un sentiment puternic și totodată extrem de fragil, ne propunem să stimulăm încrederea în noi înșine, în viață, în ceilalți și în propriile proiecte, prin practici ușor de aplicat în viața de zi cu zi.