Articole

[Video] Kit de sănătate emoțională: Creativitatea – resursă interioară valoroasă în situații dificile

Iată-ne ajunși la finalul călătoriei noastre prin Kitul de sănătate emoțională. De data aceasta, colega noastră, Smaranda STAN, ne încurajează să privim spre aria spiritualității din Modelul Balanță și să ne activăm potențialul creativ pentru a-l folosi în relațiile pe care le avem: cu noi înșine, cu cei dragi sau cu cei din comunitate.

Oamenii au constant tendința de a căuta soluții exterioare la probleme din interior. Atunci când ceva din viața noastră nu funcționează conform planului, ne uităm întrebători în jur, convinși fiind că ceea ce ne oferă alții e mai valoros decât produsele propriilor noastre minți.

Dacă vrem să fim mai sănătoși, căutăm articole despre alimentație. Dacă vrem să ne îmbrăcăm mai frumos, căutăm site-uri de modă… etc. Dar, în tot acest proces, omitem persoana care este în primul rând specialistă în viața noastră și anume: noi înșine. A ne întoarce spre noi însemnă a lua în serios propriile resurse, potențialul creativ fiind una dintre cele mai valoroase.

Pentru aceasta, e important ca înainte de toate să îmblânzim forța care a rupt legătura dintre noi și lumea noastră interioară, respectiv criticul intern. Iar apoi, să începem să creăm.

Potențialul creativ și relațiile noastre

Putem să ne folosim potențialul creativ în toate relațiile din viața noastră:

  1. în relație cu noi înșine – reactivând visuri și planuri abandonate;
  2. în relație cu partenerul/partenera de viață sau cu familia – deschizându-ne urechile pentru povești despre rădăcinile noastre și transmițându-le, la rândul nostru, pe cele pe care le cunoaștem;
  3. în comunitate – prin crearea și implementarea de proiecte, astfel încât viața celor care ne înconjoară și a noastră să se îmbunătățească semnificativ.

În acest fel aducem un plus de calitate și împlinire, cu beneficii directe și pe termen lung în sănătatea noastră emoțională.

Bibliografie

Kit de sănătate emoțională este un proiect HUMANCO prin care ne propunem să aducem mai aproape de fiecare instrumente de gestionat emoții, de făcut un mai bun management al timpului, de creat rutine – resurse utile pentru a face față perioadei prin care trecem în prezent.